• مجله کارنو

بهترین یونیت داخلی سیستم وی ار اف کدام است؟

مقدمه 

یونیت های داخلی سیستم وی ار اف از لحاظ ظاهری و کارکرد به چندین دسته و مدل های متنوع تقسیم می شوند که همگی آن ها را می توان بنا به شرایط ساختمان به یونیت بیرونی (Outdoor Unit) متصل نمود . یونیت های داخلی به چندین دسته دیواری ، سقفی توکار ، کانالی ، کاستی ، زمینی و … تقسیم می شوند .

حال همراه ما باشید تا به بررسی مزایا و معایب مدل های مختلف یونیت های داخلی سیستم وی ار اف بپردازیم و بررسی نماییم که بهترین یونیت داخلی سیستم وی ار اف کدام است ؟

یونیت داخلی دیواری Wall mounted unit

  • یونیت داخلی دیواری Wall mounted unit :

یونیت هایی هستند که برروی دیوار نصب می گردند ، مزیت یونیت های داخلی دیواری وی ار اف عدم نیاز به سقف کاذب می باشد . و در ساختمان هایی که ارتفاع سقف کوتاهی دارند و امکان ایجاد سقف کاذب ندارند ، بسیار مناسب می باشد .

به یاد داشته باشید یونیت های داخلی دیواری به علت پایین بودن فشار استاتیکی آن ها در سقف های با ارتفاع بالاتر از 5/3 متر توصیه نمی شود .

درکل از یونیت های داخلی دیواری ، در فضاهایی با ارتفاع سقف کوتاه ، فضاهایی بدون سقف کاذب و فضاهایی که امکان ایجاد تخریب ندارند استفاده می شوند .

یونیت داخلی کاستی Fully flat cassette

  • یونیت داخلی کاستی Fully flat cassette  :

یونیت های داخلی کاستی دارای قاب دکوراتیو می باشند ، در این حالت بدنه ی اصلی دستگاه در سقف کاذب پنهان  می باشد و تنها قاب دستگاه قابل مشاهده است .

یونیت های داخلی کاستی در چند نوع ، کاستی یک طرفه ( one-way ) ، کاستی دوطرفه (Two-way)  و کاستی چهار طرفه (Four-way) می باشند .

در سقف هایی که با استفاده از تایل های 60 در 60 سانتی متر انجام می گیرد ، یونیت داخلی کاستی چهارطرفه با این ابعاد بهترین پیشنهاد می باشد .

هم چنین در سقف هایی که به صورت فلت و ساده اجرا می گردند نیز پنل های کاستی بسیار مناسب می باشند . دقت نمایید استفاده از یونیت های کاستی در ارتفاع سقف بالاتر از 5/3 متر توصیه نمی شود . در راه‌روها و فضاهایی با عرض کم و طول زیاد استفاده از یونیت های کاستی دو طرفه مرسوم می باشد . البته در تجهیزات جدید می توان در یونیت های داخلی کاستی چهارطرفه ، یک ، دو یا حتی سه دمپر دستگاه را با استفاده از ریموت کنترل خاموش کرد و فقط یک دمپر یا دو دمپر کار کنند که در اصل تبدیل به یونیت داخلی کاستی یک یا دو طرفه شوند .

یونیت داخلی سقفی توکار وی ار اف

  • یونیت داخلی سقفی توکار وی ار اف :

یونیت های داخلی سقفی توکار به علت فشار پایین استاتیکی فن ها  در حدود 20 تا 30 پاسکال ، صدای کارکرد بسیار پایینی دارند و بهترین یونیت برای اتاق های استراحت و منازل مسکونی می باشد . به همین علت این نوع پنل جزء پر فروش ترین یونیت های داخلی وی ار اف می باشد . یونیت های داخلی سقفی توکار فشار پایین قابلیت کانال کشی ندارند و از طریق یک پلنیوم باکس یا یک برزنت به دریچه های هوا متصل می شوند . ارتفاع بسیار کم یونیت های داخلی سقفی توکار ( کم فشار ) را می توان از مزیت های دیگر این تجهیزات نام برد . ارتفاع این دستگاه ها بین 20 تا 24 سانتی متر می باشد .

یونیت داخلی کانالی سیستم وی ار اف

  • یونیت داخلی کانالی سیستم وی ار اف :

یونیت های داخلی کانالی به دو دسته ی با فشار متوسط ( Medium static pressure  )  و با فشار بالا ( High static pressure ) بر اساس قدرت فن تقسیم بندی می شوند .

بر همین اساس هرچه طول کانال کشی بیشتر یا ارتفاع سقف بلندتر باشد ، نیاز به فشار استاتیکی بالاتری داریم ، که همین افزایش فشار استاتیکی باعث بالارفتن صدای دستگاه ها نیز می شود .

بنابراین بهتر است از یونیت های با فشار استاتیکی بالا ( High static  ) در فضاهای عمومی و تجاری استفاده گردد و از یونیت های با فشار استاتیکی متوسط در ادارات ، منازل مسکونی و … استفاده شود .

همان طور که از نام یونیت های داخلی کانالی مشخص است ، می توانید بنا به نیاز هر ساختمان به مقدار مشخص کانال کشی با این سیستم انجام دهید و این دستگاه قابلیت هوادهی به چند دریچه را دارا می باشد .

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و طراحی مدل های جدید یونیت های داخلی کانالی سیستم VRV/VRF   می توان از طریق ریموت کنترل یا ترموستات دستگاه فشار استاتیکی خروجی از فن  دستگاه ها را عموما تا 150 پاسکال افزایش داشت .

این بدان معنی می باشد که شما با داشتن یونیت داخلی کانالی با فشار متوسط( پاسکال 50-30 )  در هرلحظه ای می توانید از همان یونیت داخلی به عنوان یونیت داخلی کانالی فشار بالا ( پاسکال 150 )  نیز بهره ببرید .

یونیت داخلی زمینی سیستم وی ار اف

  • یونیت داخلی زمینی سیستم وی ار اف :

یونیت داخلی زمینی سیستم VRF به دو صورت روکار و توکار تولید می گردد .

مدل روکار دارای قاب دکوراتیو می باشد و مدل توکار بایستی در جلوی آن با المان معماری پوشانیده شود .

در یونیت های داخلی زمینی از نزدیکی کف ، هوا وارد دستگاه می شود و از بالای دستگاه هوای سرد یا گرم خارج می گردد و چون هوای سرد چگالی بیشتری نسبت به هوای گرم دارد ، از کف هوای سرد جمع آوری می گردد و به سمت بالا منتقل می شود . اغلب یونیت های داخلی زمینی ، چون روی زمین نصب می شوند ، گرمایش مطلوب تری نسبت به حالت سرمایش دارند و اغلب مناسب مناطق سردسیر هستند و چون بیشتر شهرهای کشورما ، جزء مناطق متوسط و گرمسیری آب و هوایی هستند ، این پنل جزء کم فروش ترین دستگاه های وی ار اف می باشد .

نتیجه گیری :

در این مقاله تمامی مدل های یونیت داخلی سیستم VRF  را بررسی کردیم و دریافتیم نسبت به شرایط و موقیت ساختمان و پارامترهای گوناگونی که اشاره شد ، بهترین یونیت داخلی VRF  نسبت به آن شرایط سنجیده و طراحی می شود . کارشناسان ” شرکت آسا انرژی کارنو ” می توانند نسبت به شرایط پروژه و ساختمان بهترین یونیت داخلی سیستم وی ار اف را به شما عزیزان پیشنهاد نمایند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *